Zelf verkopen of met Beaufort Makelaars?

Het door u zelf verkopen van uw woning lijkt eenvoudiger en voordeliger dan het is. Niet voor niks kiezen veel mensen ervoor om een makelaar in te schakelen. Maar wat biedt een makelaar nou extra? Beaufort Makelaars legt het u graag uit.

In een markt waar er heel veel woningen te koop staan in allerlei prijsklassen, heeft een  consument zomaar de keuze uit minstens 8 tot 10 woningen in de prijsklasse die hij kan en wil betalen. Hoe springt uw woning er uit, zodat u zowel de juiste belangstellenden voor uw woning als natuurlijk een koper vind die de juiste prijs wil betalen?

Korting op makelaarskosten: Beaufort Zomeractie

Uw huis optimaal verkopen?

Als NVM-makelaar beschikt Beaufort Makelaars over jarenlange ervaring met – en kennis van – de verkoop van woningen. Onze vakkennis houden wij op peil houdt en wij kennen de lokale huizenmarkt in Nijmegen e.o. als onze broekzak. Al tientallen jaren helpen wij onze klanten met het aankopen, taxeren en verkopen van huizen.

Snel een tekstje maken over uw woning en met uw eigen camera een paar foto’s schieten voor op internet. Op funda.nl, via de site van het Kadaster en buren oriënteren wat de vraagprijs van uw woning zou kunnen zijn. Vervolgens een paar geïnteresseerde kopers ontvangen en een rondleiding door de woning geven, onderhandelen en de verkoop is binnen de kortste keren gesloten. Is het echt zo simpel? Het antwoord is nee. Het lijkt heel makkelijk, maar een woning op de juiste manier verkopen is niet altijd zo eenvoudig.

Weet u hoe het zit het met de bouwkundige staat van uw woning? Is die goed of kunt u wellicht beter wat investeringen doen om de verkoopprijs niet nadelig te laten beïnvloeden? Dan gaat het natuurlijk niet om een complete verbouwing van bijvoorbeeld badkamer of keuken. Beaufort Makelaars wijst u op deze dingen en probeert het risico te voorkomen dat u achteraf door de koper op gebreken wordt aangesproken.

Als NVM makelaar helpen wij u verder

Bezichtigingen en onderhandelingen kunt u natuurlijk zelf doen. Maar houd er dan wel rekening mee dat u als eigenaar geneigd bent (te) emotioneel te reageren. Ook kan het voorkomen dat een belangstellende bij de bezichtiging negatief reageert om de prijs naar beneden te krijgen. Het toevertrouwen van de onderhandelingen aan een NVM-makelaar kan hiervoor de oplossing zijn. Beaufort Makelaars werkt rationeel en handelt vanuit uw wensen en weet uit ervaring wat uw woning minimaal moet opbrengen. Als er meerdere bieders zijn worden er vaak fouten gemaakt door pariculiere verkopers. Wij handelen vanuit ervaring en weten wat de valkuilen zijn.

Daarnaast helpen wij u uw huis zo goed mogelijk te presenteren. Een optimaal publiciteitsplan met bijvoorbeeld een mooie brochure en een videopresentatie werkt beter dan alleen tekstjes en een fotootje in de lokale krant. Als NVM-makelaar melden wij uw woning direct aan bij de NVM-database, die aangesloten is op het NVM-netwerk. Hierdoor worden automatische alle collega NVM-makelaars op de hoogte gesteld van uw woning, wat garantie biedt voor het bereiken van een optimale kring van belangstellenden.

Huis verkocht? Ook dan kan Beaufort Makelaars een rol spelen

Wat doen wij als uw huis verkocht wordt? Beaufort Makelaars neemt u veel werk uit handen in het vervolgproces. Denkt u aan een koopovereenkomst opstellen. Hierbij wordt rekening gehouden met de wettelijke verplichting van de drie-dagen-bedenktijd en ontbindende voorwaarden, zoals het niet rond krijgen van de financiering door de koper. Ook kunnen wij voor u het transport van de woning via de notaris begeleiden. Wij controleren of alle gegevens kloppen.

Relevante blogs

Energielabel voor jouw woning: waar moet je op letten?

Als je een huis gaat verkopen moet dat een energielabel hebben. Dat is wettelijk verplicht, maar hoe kom je eigenlijk ... Lees verder

Koopwoning vaak startprijs – Nijmegen

In Nijmegen wordt meestal de vraagprijs van een koopwoning betaald. Hoger bieden is ook geen uitzondering meer. Overspannen situaties zoals ... Lees verder

Wat doet Beaufort Makelaars voor u? Veel!

Als u op zoek bent naar een nieuwe woning, dan komen er veel vragen om de hoek kijken. Sommige vragen ... Lees verder