Vraagprijs koopwoning steeds vaker startprijs in Nijmegen

In Nijmegen wordt meestal de vraagprijs van een koopwoning betaald. Hoger bieden is ook geen uitzondering meer. Overspannen situaties zoals het ongezien aankopen van een huis doen zich hier nog niet voor. Dit in tegenstelling tot de grote steden in het westen en midden van het land.

Huis te koop Nijmegen
Huis te koop Nijmegen

Opleving woningmarkt in Nijmegen

De lage rentestand en het gebrek aan geschikte huurwoningen zorgen voor een grote opleving van de woningmarkt. Vergeleken met 2015 zijn de huizenprijzen in de regio Nijmegen met bijna zeven procent gestegen. Huizen in de prijsklasse tot een half miljoen worden snel verkocht zeker als de locatie en onderhoud van het huis goed zijn. Huizen waaraan geklust moet worden zijn minder in trek.

Tijdelijke huisvesting in Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft plannen om 500 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Deze zijn bedoeld voor tijdelijke huisvesting en er wordt momenteel naarstig naar geschikte locaties gezocht. De intentie is om nog dit jaar met de bouw te beginnen.

Relevante blogs

Energielabel voor jouw woning: waar moet je op letten?

Als je een huis gaat verkopen moet dat een energielabel hebben. Dat is wettelijk verplicht, maar hoe kom je eigenlijk ... Lees verder

Woning zelf verkopen of met hulp van Beaufort Makelaars?

Het door u zelf verkopen van uw woning lijkt eenvoudiger en voordeliger dan het is. Niet voor niks kiezen veel ... Lees verder

Wat kan Beaufort Makelaars voor u betekenen? Veel!

Als u op zoek bent naar een nieuwe woning, dan komen er veel vragen om de hoek kijken. Sommige vragen ... Lees verder