Subsidie voor energiebesparende maatregelen in uw huis.

Goed nieuws voor particuliere woning- en appartementseigenaars en verenigingen van eigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen! Van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunt u hiervoor subsidie aanvragen. In de eerste ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar. In totaal heeft de regering € 60 miljoen uitgetrokken.

huis verkopen energielabel subsidie

Ik heb een koopwoning en wil gebruik maken van deze subsidie

Eigenaren van een woning of gebouw kunnen een subsidieaanvraag doen. Het is van belang dat er minimaal 2 soorten isolatie worden toegepast. Daarnaast biedt de subsidie ook nog eens ruimte voor aanvullende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan isolerende deuren, energiezuinige kozijnen, warmteterugwinning of een vraag gestuurd ventilatiesysteem. Bent u van plan uw hele huis energiezuinig te maken? Dan krijgt u ook nog eens een bonus van €4.000,-. Voor Vve’s geldt deze bonus per appartement.

Huis verkopen? Denk aan een energielabel.

Particuliere woningeigenaren zijn verplicht om bij de verkoop van de woning een energielabel aan te vragen. Dit energielabel is gebaseerd op 10 kenmerken van de woning. Dit geeft een goede eerste indruk van de energiezuinigheid en geeft potentiële kopers ook een beeld van de duurzaamheid van de woning.

Meer informatie over dit bericht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.