Prijzen woningen blijven stijgen

De prijzen van koopwoningen zijn in juni 2,6 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen zijn nu al ruim een jaar hoger ten opzichte van een jaar eerder. Dat melden het Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster afgelopen maandag.

De prijzen van bestaande koopwoningen stijgen nu sinds de zomer van 2013, in dat jaar bereikte de prijzen een dal. Vergeleken met de maand juni van 2013 liggen de prijzen nu 5 procent hoger.

Ondanks de opwaartse lijn van de afgelopen twee jaar, liggen de huizenprijzen nog altijd een heel stuk lager dan het hoogtepunt in augustus 2008. Het prijsniveau vergeleken dat piekmoment ligt nu 17,6 procent lager.

Prijsontwikkeling koopwoningen

Met de cijfers van juni kan er ook worden gekeken naar de prijsontwikkeling in het tweede kwartaal. In alle provincies stegen de prijzen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

In Noord-Holland, de provincie met Amsterdam, was de prijsstijging met 5,4 procent het sterkst. In Overijssel was in het tweede kwartaal de kleinste stijging te zien van 0,7 %procent.

Van de vier grote steden was de prijsstijging vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar in Amsterdam het grootst in het tweede kwartaal met 8,1 %, gevolgd door Utrecht met 5,3 % Den Haag met 4,3 % en Rotterdam met 3,3 %.

Ook alle woningtypen werden in het afgelopen kwartaal duurder. De prijzen van tussenwoningen en appartementen stegen met meest beide 3,3 %, vrijstaande woningen stegen met 1,2 procent het minst.

Relevante blogs

NHG kostengrens blijft op € 245.000,-

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft een akkoord gesloten met minister Blok over de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie ... Lees verder

NVM open Huizen Dag 2 april 2016

Beste woningzoeker, Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op Zaterdag 2 april 2016. Op ... Lees verder

Kantoor Graafse Poort Nijmegen wordt woonflat

De Graafse Poort aan de Graafseweg in Nijmegen wordt omgebouwd tot appartementencomplex. In dit gebouw in de wijk Bottendaal komen ... Lees verder