November 2016: Landelijk meer woningen verkocht

Afgelopen maand werden 25,5 procent meer woningen verkocht ten opzichte van november 2015. In Flevoland groeide de huizenmarkt het hardst, in Noord-Holland het minst.

Makelaars

De verkoop van woningen is vorige maand flink toegenomen door het hele land. In november steeg de verkoop met 25,5 procent, in vergelijking met november vorig jaar. In totaal werden 18.000 huizen verkocht, zo blijkt uit de Kadaster-cijfers.

Het Kadaster registreert de verkoop op het moment van eigendomsoverdracht, zodra de koper eigenaar wordt van de woning. Dat is anders dan bij makelaarsvereniging NVM. Daar wordt gesproken van een verkoop zodra de koper en verkoper een akkoord hebben bereikt.

Meer vraag naar vrijstaande woningen

Dat er dit jaar meer woningen werden verkocht, is terug te zien in de verkoop van alle woningtypen. De stijging is het duidelijkst bij de verkoop van vrijstaande woningen, waar de verkoop steeg met 32 procent. De verkoop van appartementen steeg het minst hard, met iets meer dan 22 procent.

Minder gedwongen verkopen koopwoningen

Het aantal gedwongen verkopen, door een slechte financiële situatie, daalde overigens flink. Het aantal executieveilingen lag vorige maand 27,3 procent onder het niveau van een jaar daarvoor.

Relevante blogs

Nederlander heeft gemiddeld 65 m2 woonoppervlakte

      De Nederlander heeft gemiddeld een woonoppervlakte van 65 vierkante meter, maar de verschillen tussen regio’s en huishoudens ... Lees verder

Huizenprijs knalt nog verder omhoog in januari 2018: per maand werd je huis in 12 maanden ruim 1.500 euro meer waard

Het contrast op de Nederlandse huizenmarkt is extreem. Huizenprijzen zijn in januari gemiddeld met een  liefst 8,8 procent gestegen vergeleken ... Lees verder

Tweeverdieners mogen meer lenen in 2018

Het maximale bedrag dat tweeverdieners mogen lenen voor hun hypotheek wordt in 2018 iets hoger.  Vanaf 1 januari 2018 mag ... Lees verder