November 2016: Landelijk meer woningen verkocht

Afgelopen maand werden 25,5 procent meer woningen verkocht ten opzichte van november 2015. In Flevoland groeide de huizenmarkt het hardst, in Noord-Holland het minst.

Makelaars

De verkoop van woningen is vorige maand flink toegenomen door het hele land. In november steeg de verkoop met 25,5 procent, in vergelijking met november vorig jaar. In totaal werden 18.000 huizen verkocht, zo blijkt uit de Kadaster-cijfers.

Het Kadaster registreert de verkoop op het moment van eigendomsoverdracht, zodra de koper eigenaar wordt van de woning. Dat is anders dan bij makelaarsvereniging NVM. Daar wordt gesproken van een verkoop zodra de koper en verkoper een akkoord hebben bereikt.

Meer vraag naar vrijstaande woningen

Dat er dit jaar meer woningen werden verkocht, is terug te zien in de verkoop van alle woningtypen. De stijging is het duidelijkst bij de verkoop van vrijstaande woningen, waar de verkoop steeg met 32 procent. De verkoop van appartementen steeg het minst hard, met iets meer dan 22 procent.

Minder gedwongen verkopen koopwoningen

Het aantal gedwongen verkopen, door een slechte financiële situatie, daalde overigens flink. Het aantal executieveilingen lag vorige maand 27,3 procent onder het niveau van een jaar daarvoor.

Relevante blogs

Ook in mei werden landelijk minder woningen verkocht

In mei werden volgens het Kadaster 18.237 woningen verkocht, dat is 9 procent minder dan in mei 2017.   De ... Lees verder

VvE’s kunnen nu nog profiteren van Subsidie energiebesparing eigen huis

Verenigingen van Eigenaren – VvE’s – kunnen alleen dit jaar nog subsidie aanvragen voor energiebesparing en verduurzaming voor hun gebouw. ... Lees verder

Nederlander heeft gemiddeld 65 m2 woonoppervlakte

      De Nederlander heeft gemiddeld een woonoppervlakte van 65 vierkante meter, maar de verschillen tussen regio’s en huishoudens ... Lees verder