In Nijmegen Noord wordt De Waalsprong gerealiseerd op de noordelijke oever van de Waal. In 2025 woont ruim een vijfde van alle inwoners van Nijmegen in de Waalsprong. Er worden namelijk bijna 20.000 woningen gebouwd. 5.000 extra woningen in de komende vijf jaar. Dat is de belangrijkste afspraak die de regio Arnhem-Nijmegen op 4 maart 2020 heeft gesloten in een woondeal met de provincie Gelderland en de Rijksoverheid. Het is de zesde woondeal van Nederland.  In dit nieuwe stadsdeel staat duurzaamheid voorop, samen met comfortabel en toekomstbestendig wonen in een prettige leefomgeving. De huidige bewoners van Nijmegen Noord gaven een 7,3 aan de Waalsprong als gebied om in te wonen en te leven.

Nijmegen Noord, uitstekend bereikbaar

De Waalsprong is ondanks haar ligging uitstekend bereikbaar. Het centrum van Nijmegen is dichterbij dan u denkt, want de Waalsprong is direct verbonden met het levendige centrum van Nijmegen. Met de opening van de nieuwe stadsbrug ‘De Oversteek’ is de bereikbaarheid van beide delen nog beter. Fietsers hebben nu al een streepje voor, want dankzij de ‘Snelbinder’, de fietsverbinding aan de spoorbrug, ben je in no time aan de overkant, bij het centraal station of midden in het centrum. Het openbaar vervoer verbindt de Waalsprong met zowel het stadscentrum als de regio. Trein en  bus brengen u overal naar toe.

Divers wonen in Nijmegen Noord

De Waalsprong bestaat uit drie woonkernen, elk met een eigen identiteit en woonstijlen. Oosterhout wordt gekenmerkt door een zeer groene omgeving. Stedelijk wonen in een dorps karakter gebeurt in Lent met zijn authentieke dorpskern.  De Waalsprong beschikt over een centrumgebied dat zorgt voor voorzieningen die passen bij een moderne wijk.

Bewoners van Lent en Oosterhout kunnen nu al gebruik maken van bijvoorbeeld diverse voorzieningen voor bijvoorbeeld basisonderwijs sport en de dagelijkse boodschappen. Voor de Waalsprong geldt: wonen en recreëren in een groene omgeving, met de Betuwe in de achtertuin. Met de Waaijer komt daar nog eens een extra natuurgebied bij, een groot natuurgebied met drie waterplassen dat wordt aangelegd tussen Lent en Oosterhout. Genieten van de natuur, rust en groen doe je in De Waaijer.