Meer verkochte woningen geregistreerd

Het Kadaster heeft afgelopen maand meer woningverkopen geregistreerd dan in augustus 2016. In totaal wisselden in augustus 20.780 huizen van eigenaar.

Daarmee steeg het aantal geregistreerde verkopen op jaarbasis met 4 procent, meldt het Kadaster maandag. In augustus 2016 registreerde het Kadaster nog 19.975 verkochte woningen.

Ten opzichte van de voorgaande maand, is er ook sprake van een stijging van 4 procent. In juli ging het om 19.979 transacties.

Het Kadaster registreert transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat een notaris de verkoop laat inschrijven. Dit is het moment van eigendomsoverdracht.

Appartementen

De geregistreerde verkoop van appartementen daalde in vergelijking met een jaar eerder met 0,6 procent. De stijging bij vrijstaande woningen was met bijna 14 procent het sterkst.

In vergelijking met juli zijn in augustus juist 7,4 procent meer verkochte appartementen geregistreerd. Twee-onder-een-kapwoningen bleken in vergelijking met de voorgaande maand minder (-1,4 procent) van eigenaar te wisselen.

Noord-Holland

Noord-Holland is de enige provincie waar afgelopen maand in vergelijking met een jaar eerder minder (-3,8 procent) verkochte huizen zijn geregistreerd. In Flevoland is het aantal transacties het sterkst gestegen, namelijk met 26,7 procent.

In vergelijking met juli is de stijging het grootst in Utrecht, met 12,1 procent. De grootste daling (-5,4 procent) is in Zeeland opgetekend.

Hypotheken

Het aantal geregistreerde hypotheken is in augustus met 7,6 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om een toename van 27.101 naar 29.172 hypotheken. Ten opzichte van juli gaat dit om een toename van 0,8 procent.

Het aantal executieveilingen kwam vorige maand uit op 85. Op jaarbasis is daarmee sprake van een daling van bijna 44 procent. Een jaar eerder werden nog 151 woningen op deze manier verkocht.

Hypotheek advies

Wilt u advies over uw hypotheek? Beaufort Makelaars is gespecialiseerd in het geven van financieel advies voor uw hypotheek. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder