Hypotheekrente 10 jaarsleningen onder 2 procent!

Een aantal geldverstrekkers hebben de rentes weer verlaagd.

De hypotheekrente is bij een aantal geldverstrekkers zelfs lager dan 2% (10 jaarsleningen met NHG).

Nog nooit was de rente voor deze leningen zo laag, in 2009 was de rente nog boven de 5%. De verwachting is dat de rente zelfs nog meer zal dalen.

 

Europese Centrale Bank

Dat komt door het beleid van Europese Centrale Bank (ECB). De rente wordt in de eurozone al lange tijd behoorlijk laag gehouden. En indirect worden miljarden in de bankensector gepompt met een groot opkoopprogramma van obligaties. Specialisten gaan ervan uit dat de ECB de rente in Europa binnenkort verder laat dalen.

De concurrentie op de hypotheekmarkt neemt de laatste tijd ook toe, dat komt onder andere door de toetreding van pensioenfondsen en verzekeraars. Grote banken zoals Rabobank, ABN AMRO en ING hebben tegenwoordig minder dan 50% van de hypotheekmarkt in handen.

 

Nu een woning kopen?

De leuze om een woning te kopen is vaak van 2 factoren afhankelijk: de hypotheekrente en de huizenprijzen. Gezien de hypotheekrente waarschijnlijk nog verder zal dalen is het aantrekkelijk om nog even te wachten tot een nóg beter moment. Maar, de huizenprijzen stijgen inmiddels al weer een jaar lang en zeer waarschijnlijk zal die stijgende lijn voorlopig doorzetten. Momenteel is de hypotheekrente historisch laag en zijn de huizenprijzen voorzichtig aan het stijgen. Een beter moment om een huis te kopen is er toch niet?

Wilt u advies over het kopen of verkopen van een woning? De makelaars van Beaufort Makelaars zijn u graag van dienst!

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder