Grootste stijging huizenprijzen in 7,5 jaar 

Bestaande koopwoningen waren in november 2015 3,8 procent duurder dan een jaar eerder. Het is de grootste prijsstijging op jaarbasis in 7,5 jaar aldus het CBS en Kadaster.

Sinds de zomer van 2013 is er sprake van een licht stijgende trend in de huizenprijzen. In november lag de gemiddelde prijs op nagenoeg hetzelfde niveau als april 2004. Vergeleken met het dieptepunt van juni 2013 waren woningen afgelopen maand 6,8 procent duurder. Maar ten opzichte van de piek van augustus 2008, ligt de prijs nog wel 16,1 procent lager.

Beaufort Makelaars: een goed moment om uw woning te verkopen

Als u uw woning wilt verkopen, dan is dit dus een goed moment. Beaufort Makelaars biedt u een gratis waardebepaling van uw woning aan. Dat is altijd fijn om te weten, maar zeker zo handig bij het maken van plannen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer woningverkopen

De prijsindex van bestaande koopwoningen is gebaseerd op transactieprijzen van woningen en de WOZ-waarden van alle woningen in Nederland.

Eind 2015 maakte het Kadaster nog bekend dat er in november 14.545 woningverkopen zijn geregistreerd. Dat zijn er bijna een kwart meer dan een jaar eerder.

Van januari tot en met november zijn er ruim 22 procent meer huizen van eigenaar gewisseld dan in dezelfde periode in 2014.

waardebepaling beaufort makelaars

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder