Grootste stijging huizenprijzen in 16 jaar

De huizenprijzen stijgen maar door. In oktober waren koopwoningen 8,2 procent duurder dan een jaar geleden. Dat is de sterkste stijging in bijna 16 jaar, stelt het CBS vast. De gemiddelde prijs van een koophuis was vorige maand 269.083 euro, ongeveer net zo hoog als in mei 2007.

De huizenprijzen bereikten in 2008 een piek, daarna stortte de markt in door de financiële crisis en de daaropvolgende recessie. De huizenprijzen daalden jarenlang om in de zomer van 2013 het dieptepunt te bereiken. Daarna stegen ze weer en de huizenprijzen liggen nu 22 procent hoger dan in 2013.

Volgens het kadaster zijn in oktober 20.143 huizen verkocht. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn in totaal al 195.815 huizen verkocht, ruim 14 procent meer dan in heel 2016.

Stijging in procenten ten opzichte van een jaar eerder (bron CBS)

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder