Goedkope huurhuizen alleen bij lagere grondprijs

Beaufort makelaars Nijmegen Lent

Woningcorporaties uit Nijmegen willen kleine goedkope woningen bouwen met een huurprijs rond de 400 euro. De gemeente Nijmegen zal dan wel moeten zakken met de grondprijzen zoals bijvoorbeeld de in de Waalsprong. Ook de grootte van de woningen zal beperkt moeten blijven.

Goedkope woningen bouwen

Volgens Paul Noppe, manager bij Portaal en voorzitter van het platform van woningcorporaties in Nijmegen, is goedkoop bouwen anders volstrekt onhaalbaar. Corporaties betalen nu voor een standaardkavel in de Waalsprong een prijs van 25.000 tot 26.000 euro. Dat is al minder dan een commerciële partij moet betalen. Maar het is nog steeds te veel om echt goedkoop te kunnen bouwen, meent Noppe.

Starters woningen

Ook bij het NS-station in Lent is ruimte is supergoedkope appartementen voor vooral starters denkt Noppe. Daarnaast ziet hij wel mogelijkheden in en direct rond het centrum.

De corporaties kiezen bewust voor locaties bij het centrum. Uit tal van onderzoeken blijkt dat jongeren juist daar willen wonen. “Starters willen dicht op de centrumvoorzieningen zitten”, aldus Noppe.

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder