Dalend woningaanbod door grote vraag

Aan het aantal transacties op de koopwoningmarkt lijkt een einde te komen, ondanks dat er nog steeds sprake is van een stijging. In het 1ste kwartaal van 2017 werden ruim 10% meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze trend nemen we bij Beaufort Makelaars ook waar.

Prijsstijging koopwoningen

Over de laatste vier kwartalen zijn dat ruim 168.500  bestaande koopwoningen (totale markt circa 219.000). De prijs is in het 1ste kwartaal 2017 met 1,1% maar licht toegenomen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Vergeleken met een jaar eerder is de gemiddelde koopwoning 8,8% duurder geworden.

Snellere verkoop van woningen. Minder aanbod.

De looptijd van verkochte woningen wordt steeds korter en bedraagt nu 77 dagen. Dat is 31 dagen minder dan een jaar geleden. Een potentiële koper kon in het 1ste kwartaal 2017 kiezen uit ruim 6 woningen. De verkoopkans van woningen die te koop komen, neemt verder toe: 62% van de nieuw in aanbod gekomen woningen is binnen 90 dagen verkocht. Het woningaanbod in Nederland daalt zeer snel.

Ten opzichte van een jaar geleden staan er 32,7% minder woningen in aanbod bij NVM-makelaars. Het aantal te koop staande woningen in het afgelopen kwartaal bedraagt bijna 79.000 (totale markt ongeveer 103.000).

911aantalverkochtewoningen

Ook in Nijmegen hogere verkoopprijzen van koopwoningen

De prijzen van verkochte woningen liggen 8,8% hoger dan in het 1ste kwartaal van 2016. De transactieprijs van de gemiddeld verkochte woning ligt op 248.000 euro. In de regio’s rondom Amsterdam, Utrecht en in grote steden als Hengelo/Enschede, Nijmegen en Den Bosch stijgen de prijzen flink.”

Bekijk hier het huidige aanbod van Beaufort Makelaars in de regio Nijmegen e.o.

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder