Bijzondere woning in Nijmegen

Dit appartement aan de Graafseweg 132 in Nijmegen kunnen we met recht een bijzondere woning noemen. De woning maakt deel uit van de voormalige kantoorvilla ”Villa Braam”. Deze villa is in 2008 gerenoveerd tot 5 hoogwaardige stadswoningen. Beaufort Makelaars heeft destijds succesvol de verkoop van het nieuwbouwproject behartigd.

Daarvoor, vanaf begin 1900 heeft het pand dienst gedaan als directeursvilla voor het Nijmeegse aannemersbedrijf Berntsen en Braam, in die tijd een van de grootste aannemers van ons land (200 werknemers). Dat kwam onder andere door de bouw van een aantal landelijk bekende projecten zoals het CWZ Ziekenhuis in Nijmegen, het St. Annadal Ziekenhuis in Maastricht en veel kloosters en kerken.


 

Toen in 1940 de oorlog uitbrak heeft het bedrijf 5 jaar stil gelegen. Tot de Jaren ’50 is het pand in gebruik geweest als woning van de directie en daarna als kantoorruimte.

In 2007/2008 is de villa in haar oude glorie hersteld en gesplitst in 5 unieke appartementen, die in 2008 werden opgeleverd aan de nieuwe eigenaren.


Bij de renovatie is zorgvuldig omgegaan met de originele karakteristieke details en rekening gehouden met de hedendaagse wensen voor optimaal wooncomfort.

Zo werden de schouw en schoorsteen in ere hersteld en bleef de oorspronkelijke parketvloer liggen.


De Gemeente Nijmegen heeft deze ”bijzondere woning” benoemd tot:

– architectuurhistorische waarde vanwege het ontwerp en de tot in details doorgevoerde stijl;
– stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging in een historisch stedenbouwkundige structuur;
– cultuurhistorische waarde als getuigenis van de sociaal-economische ontwikkeling van een stadsdeel en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van een directeursvilla.

Dit unieke object staat momenteel bij Beaufort Makelaars Nijmegen in de verkoop. Neem voor verkoopinformatie contact op met de makelaar.

Relevante blogs

Vraag naar woning overtreft het aanbod, overbieden geen uitzondering

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ... Lees verder

Corona lijkt huizenmarkt niet te raken

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal ... Lees verder

Huizenprijzen blijven stabiel

Na ingang van de 6e week van ”social distancing” blijkt dat de woningmarkt nog steeds goed door loopt blijkt uit ... Lees verder