5 tips om je huis deze zomer nog te verkopen

tekoop-verkocht.jpg

Klaar voor de volgende stap? En bereid om je huis te verkopen? Dan weet je dat er heel wat bij komt kijken. Met deze tips start je met voorsprong en zorg je ervoor dat je huis snel wordt verkocht aan de prijs die jij voor ogen had.

Volg deze 5 tips om je huis snel te verkopen.

1. Voer de nodige herstellingen uit

Potentiële kopers overtuig je niet met scheuren, barsten en lekkende kranen. Hoe minder kleine gebreken, hoe beter je huis overkomt. Maak een lijst van alle kleine gebreken, en los ze allemaal op.

Denk er ook aan dat je best geen gebreken verborgen houdt voor potentiële kopers. Dit kan achteraf heel wat problemen opleveren.

2. Schakel een verkoopmakelaar in

Makelaars zijn specialisten in hun vak. Net zoals slagers goed zijn in vlees, zijn makelaars meesters in het verkopen van huizen. Ze kunnen je helpen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers.

Met een makelaar verkoop je je woning gemiddeld sneller en voor meer geld.

3. Geef je huis een kleine upgrade

Maak je huis zo aantrekkelijk mogelijk. Een extra likje verf kan wonderen doen. Een nieuwe brievenbus of deurbel ook. Ga op zoek naar elementen die je huis mooier en stijlvoller maken.

Durf te investeren, want zulke dingen renderen echt.

4. Zorg voor aangename geuren

Kopen doen we niet alleen met onze ogen, maar met alle zintuigen: we willen zien, voelen en … ruiken. Je huis ruikt dus best niet naar een beerput, maar naar versgebakken koekjes en bloemen.

In de lente en zomer is het belangrijk om voldoende bloemen in je huis te hebben. De combinatie met het zonlicht zorgt voor een hemelse combinatie van een mooi zicht en prachtige geuren.

5. Wees realistisch

Oké, je huis is nu volledig klaar voor een succesvolle verkoop. Goed zo. Verwacht echter niet dat je huis op twee dagen verkocht zal zijn. Wees geduldig en denk niet dat je je vraagprijs onmiddellijk aangeboden zal krijgen.

Laat het verkoopproces zijn gang gaan, uiteindelijk kom je er wel.

Besluit

Wil je een huis verkopen? Dan heb je eerst heel wat voorbereidingswerk. Gelukkig kan je terugvallen op een ervaren Beaufort makelaar die je daarin ondersteund. Bel vrijblijvend voor een afspraak met 024-3606900

Relevante blogs

Ook in mei werden landelijk minder woningen verkocht

In mei werden volgens het Kadaster 18.237 woningen verkocht, dat is 9 procent minder dan in mei 2017.   De ... Lees verder

VvE’s kunnen nu nog profiteren van Subsidie energiebesparing eigen huis

Verenigingen van Eigenaren – VvE’s – kunnen alleen dit jaar nog subsidie aanvragen voor energiebesparing en verduurzaming voor hun gebouw. ... Lees verder

Nederlander heeft gemiddeld 65 m2 woonoppervlakte

      De Nederlander heeft gemiddeld een woonoppervlakte van 65 vierkante meter, maar de verschillen tussen regio’s en huishoudens ... Lees verder